לאחר חיים שלמים והרבה זיכרונות, נתקבלה ההחלטה לעבור דירה, מדירת גן הנושאת את הDNA המשפחתי, לדירה חדשה בבנייה בקומה השישית, פחות קרובה לים, אך בניין חדש ונוח והאפשרות לעשות RESET לחפצים ובכלל.
נכנסתי לתמונה למתן מספר עצות, והיום, כשלוש שנים אחרי, אני עדיין ממשיכה לתת ועדיין מוצאת סיבות לשיפור, השלמה וסבבי קניות. כנראה שהתאהבנו בתהליך (-:
השינוי המשמעותי הראשון לחיים, בוצע בהוספת אזור אחסון בכניסה. לצערי, זה בא על חשבון חלל המגורים הפתוח. דלת הכניסה נפתחת ופוסעים לסלון הפתוח לפינת האוכל ולא ניתן היה למקם ארון כניסה מאחורי הדלת או בנישה קיימת קרובה. לכן, הוספנו קובייה של קירות גבס בגודל של כ-1 מ"ר מימין לכניסה. בצד הפונה לדלת נוצרה נישה המתאימה לארון כניסה בנגרות ומהצד השני של הקובייה מוקמה ספרייה דקורטיבית עם מדפים וארונית, גם בנגרות בהזמנה, עם תאורת לד מובנית בכל צד.
כיום, בעלת הדירה אומרת שזו הפינה האהובה עליה – הספרייה, הנראית מהמטבח ומפינת האוכל.
השינוי השני היה תכנון המטבח, תוך הגדלתו ע"ח חדר המקלחת, ותכנון הדלפק, השיש, ספסל בנוי וארונות המטבח העיליים והתחתיים. בצורה זו, המקרר פינה את מקומו המקורי לטובת סידור ייחודי של ארונות וישיבה, וקיבל נישה מותאמת עם ארון מטבח מובנה סביבו.
אזור נוסף מטופל בקפידה היה חדרי המקלחת המשפחתי והאישי. בחדר המקלחת המשפחתי תוכננה נישה לכביסה ומקלחון זכוכית נוח (הצד השני של המקרר). בחדר המקלחת האישי, תוכננה נגרות לשידת מגירות מפנקת בחדר השינה ולארון אמבטיה ומידוף בהתאמה אישית. בשניהם הוספה תקרת גבס לשילוב תאורת לד.
חדר הממ"ד זכה לתכנון של נגרות למקסום החלל לארון חורף ולמשטח משרדי ארוך למחשבים ולמדיה, בכדי להתאימו לחדר מוסיקה.
כעת, אנו מסיימות לצבוע, לגוון, להתאים רהיטים, תאורה וסטיילינג, וממשיכות ליהנות מהדרך ומהתוצאה המתגבשת.
אני מליאת סיפוק מהיכולת לשכלל חללים בדירה ולמקסם את השימוש בם, ולייצר אוירה ועיצוב אישי לפי טעמה של בעלת הדירה. אני גם ממליצה על ליווי התהליך, לפני הבנייה, במהלכה ולאחר הכניסה, באופן מדורג, מושכל ומהנה, לאורך תקופה ארוכה ובעצימות משתנה, כך שהבחירות נעשות בהנאה ובאהבה.